Konjakkilammas

 

Luonani kävi asiakas, joka kertoi marinoineensa hirveä viskissä ja aikoi kokeilla jotain samaa nyt myös karitsalle. No niin kokeilin minäkin. Viskiä ei ollut mutta konjakkia kyllä. Lihana tällä kertaan lampaan ulkofilee, mutta tähän käy oikeastaan kaikki pannulla tai grillissä kypsennettävät (HUOM, grillissä on vahva optio, että marinadissa ollut alkoholi ottaa ns tulta alleen. Liekitystä en ole kokeillut, joten grillaus omalla vastuulla).

 

 

Ainesosat

  • Karitsaa tai lammasta, fileet, kyljykset, paistikiekot, lapasiivut – kaikki käy.
  • Konjakkia noin 1dl
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
  • (kermaa)

 

Konjakki, suola ja pippuri astiaan tai pussiin (pussissa saa vähemmällä määrällä peitettyä enemmän lihaa). Liha marinoitumaan yön yli tai pidempään. Kääntele jos tarpeen.

Paista voissa pannulla halutun kypsyiseksi. Minulla on näppi ohjeena luuttomalle lihalle että paistan ensimmäistä puolta niin että pinnalle ilmestyy ”hikikarpalot”, jonka jälkeen käännän ja odotan että sama ilmestyy toiselle puolelle. Tuossa kohtaa lihan pitäisi olla medium. Itse paista vielä vähän lisää koska meillä pidetään vähän mediumia kypsemmästä. Sitten liha lankulle vetäytymään. Jos haluat kastikkeen niin lisää pannulle kermaa ja kiehuta, samalla raapien pannun pohjalle jääneitä herkkuja.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *