Lammaskaalilaatikko

 

Uusista kaaleista saa ihanaa kaalilaatikkoa. Tämä ei varsinaisesti ole pikaruokaa, mutta olen huomannut, että arkena voi valmistaa seuraavan ruoan jo edellisenä päivänä. Tässä tapauksessa laitoin uuniin valmistumaan jo edellisenä iltana.

 

 

Ainesosat

  • Yksi isohko kaali (tämä yksilö oli 1,5kg)
  • 1kg lampaan tai karitsan jauhelihaa
  • noin 0,5kg porkkanoita
  • (sipuli meillä ei nyt sattunut olemaan yhtään)
  • Hyvää lihalientä (itse käytän Reformin lihaliemijauhetta)
  • 4rkl siirappia
  • voita

Silppua kaali ja raasta porkkanat. Paista voissa erissä pannulla. Tässä kohtaa ei hirveästi kannata ujostella sen voin kanssa. Paista kaalia niin että menee kasaan ja saa hieman väriä pintaan. Kaada valmiit uuni vuokaan tai pataan.

Ruskista liha ja lisää kaalien ja porkkanoiden joukkoon. Lisää lihalientä niin että peittyy kunnolla. Päälle siirappia.

Hauduta uunissa, kannen alla, yön yli, 125-150C.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *