Pähkinäiset lammaspullat

Yleensä teen lammaspullat ihan kuten tavalliset lihapullatkin. Jotain välimerellistä olisi ihana kokeilla, mutta minun lisäkseni feta tai oliivit ei maistu kenellekkään. Siispä tässä jotain muuta. Pähkinä tuo uutta makumaailmaa lammaspulliin.

 

AINESOSAT

1kg lampaan jauhelihaa

pari sipulia (ei ollut kuin kevät sipulia niin käytin ne)

2rkl tomaattipyrettä (unohtui kuvasta)

80g saksanpähkinöitä

2 munaa

persiljaa (löytyi kuivattuna tuon verran, myös tuore sopisi hyvin)

2tl suolaa (tätä olisi ehkä voinut olla enemmän. Paista koepala ja maista)

1tl mustapippuria

1tl juustokuminaa

0,5tl chilijauhetta

 

Mausteet laitoin tehosekoittimeen pähkinöitä ja lammasta lukuunottamatta. Sipulit pilkkoutuivat siinä helposti ja mausteet sekoittuivat samalla munien kanssa tasaisesti. Kun tämä oli valmista lisäsin pähkinät ja pyöräytin vielä muutaman kerran, niin että pähkinät ei menneet ihan jauheeksi vaan niihin jäi purutuntumaa. Kaikki tämä onnistuu myös perinteisesti pilkkoen, minulla sattui nyt vain olemaan tehosekoitin pöydällä.

Mausteseoksen sekoitin jauhelihan kanssa ja tein pyöryköitä. Voisi myös tehdä mallia soikero, pötkö tai pihvi, ihan miten itse tykkää tai mitä sattuu syntymään. Paisto uunissa 200C tai pannulla, molempi onnistui.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *