Karitsacurry

Tämä curry hautuu valmiiksi 3h:ssa, uunissa tai hellalla haudutellen. Kannattaa valmistaa heti isompi annos, että syötävää riittää myös seuraavalle päivälle.

Ainesosista en muistanut ottaa kuvaa kun niitä sormituntumalta lisäilin.

Ainesosat

  • 1kg karitsan luutonta niskakuutiota, luullisia lapa paloja. Tähän käy periaatteessa mikä tahansa osa, mutta suosittelen pitkää haudutusta vaativia osia.
  • 3 sipulia
  • 4tl jauhettua korianteria
  • neilikkaa ripaus
  • 1tl kanelia
  • 1tl kurkumaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tl chiliä (maun mukaan)
  • 1tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1tl garam masalaa
  • oliiviöljyä
  • 4 laakerinlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2tlk tomaattimurskaa
  • vettä

Pilko sipuli pieneksi ja lisää se pannulle oliiviöljyn ja mausteiden kera. Pyörittele siinä hetki, niin että tuoksut irtoaa. Siirrä sipuli-mausteseos pataan. Ruskista pannulla liha erissä ja siirrä samaan pataan. Lisää tomaattimurska (huuhtele tölkit vedelle ja lisää huuhteluvesi pataan), laakerinlehdet, suola ja mustapippuri.

Kiehauta ja laske lämpöä niin että porisee mukavasti tai siirrä uuniin 150C. Sekoita välillä. Jos tuntuu että nestettä on liian vähän niin lisää tilkka vettä. Curry on valmista kun liha on pehmeää tai irtoaa helposti luista. Tähän menee noin 3h. Jos tuntuu että  Hauduta pidempään jos koostumus on liian kostea.

Tarjoile riisin ja kreikkalaisen jugurtin kera (lisää jugurttiin hieman suolaa).

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *