Hyvinvointi

Meille lampaiden hyvinvointi on toiminnan perusta. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadultaan parasta mahdollista karitsanlihaa ja uskomme että se on mahdollista vain hoitamalla lampaat hyvin.

Lampaamme elävät hyvin rauhallista lajinmukaista elämää ja ruoaksi tarjotaan kotitilan pelloilla kasvatettua, juuri lampaille tarkoitettua, luomurehua. Laidunkausi alkaa heti kun ympäröivillä pelloilla vihertää ja päättyy kasvukauden loppuessa. Myös talvella lampaamme ulkoilevat säännöllisesti.

Osa katraastamme on kesätöissä maisemalaiduntajina Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistoissa. Talvisin lampaamme asustelevat uudessa lampolassa. Siellä on jokaiselle reilusti tilaa ja runsaasti päivänvaloa. Ruoka- ja juomapaikoista ei myöskään tarvitse kisata, vaikka myslin jakoaikaan tahtoo kiire tulla kaikilla.

Tilamme on sitoutunut eläinten hyvinvointisopimukseen, jonka kautta valvotaan mm. laidunnusta, talviaikaista jaloittelua ja lampolan tilavaatimuksia. Vastuullinen lihantuotanto tarkoittaa meille myös eläimen hyvinvointia aina sen elämän loppuun saakka. Teurastamona käytämme lähellä olevaa pienteurastamoa Louhen Lihaa. Kuljetamme karitsat sinne itse ja teurastus tapahtuu pikimiten eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen. Tutut ihmiset ovat mukana loppuun asti.