Katras

Katraamme koostuu tällä hetkellä noin 80 mammasta, kolmestä isäpässistä ja kasvavista pikkutytöistä ja -pojista. Mammat ovat pääasiallisesti suomenlampaita. Suomenlampaat ovat tunnetusti hyviä mammoja, ne hoitavat karitsat hyvin ja maitoa riittää isommallekin vuonueelle. Kesy luonne tekee niistä hyvin ihmisläheisiä ja monet tulevatkin mielellään rapsuteltavaksi.

Isäpässit ovat kukin eri rodun edustajia. Kosini on 3-vuotias suomenlammas, joka saattaa tulla vaatimaan huomiota hieman liian voimallisesti. Lenni on myös 3-vuotias, rodultaan pitkähäntäinen Dorset. Lennillä ja Kosinilla on jatkuvat korkean tason neuvottelut käynnissä. Kolmantena on syksyllä pässihuutokaupasta ostettu Erkki, ihana haliukko, Suffolk rodultaan. Muistuttaa Late Lammasta.

Pikkutyttöt ja -pojat ovat keväisiä ja kesäisiä karitsoja. Ei tosin ehkä niin pieniä enää, suurimmat painavat jo yli 40kg. Vuoden ikäisinä ryhdymme kutsumaan niitä teineiksi. Tytöt astutetaan lähempänä kahden vuoden ikää. Silloin ne ovat kasvaneet jo täyteen mittaansa ja ikä on ehtinyt tasoittaa myös luonnetta, että mamma jaksaa hoitaa karitsansa.