Katras

Katraamme koostuu tällä hetkellä 70 mammasta, kolmestä isäpässistä ja kasvavista pikkutytöistä ja -pojista. Mammat ovat pääasiallisesti suomenlampaita. Suomenlampaat ovat tunnetusti hyviä mammoja, ne hoitavat karitsat hyvin ja maitoa riittää isommallekin vuonueelle. Kesyluonne tekee niistä hyvin ihmisläheisiä ja monet tulevatkin mielellään luo rapsuteltavaksi.

Isäpässit ovat kukin eri rodun edustajia. Laumaa johtaa Mussu, 3-vuotias musta suomenlammas. Mussu on aina ensimmäisenä paikalla tarkistamassa jos jotain tapahtuu, eikä saa tyttöjä ikinä pois mielestään. Varapäällikkönä toimii Fabian eli savolaisittain Vaapukka. Vaapukka on Oxford Down, reilu 100kg painava ystävällinen nuori herra. Oxford Down -rotu tunnetaankin juuri ystävällisestä luonteestaan ja lihaksikkuudesta. Rodulle on tyypillistä lihan vähärasvaisuus ja rasvan marmoroituminen lihakseen mikä tekee siitä erityisen maukasta.

Kolmantena, kasvavana isäpässinä on Lenni, 1,5 -vuotias Dorset -poika. Lenni testaa jatkuvasti otsansa kestävyyttä isompiensa kanssa ja sillä on siksi lähes aina joku jälki päässä. Lenni syntyi tilalla ensimmäisten karitsojen joukossa.

Pikkutyttöt ja -pojat ovat keväisiä karitsoja. Ei tosin ehkä niin pieniä enää, suurimmat painavat jo yli 40kg. Vuoden ikäisinä ryhdymme kutsumaan niitä teineiksi. Tytöt astutetaan lähempänä kahden vuoden ikää. Silloin ne ovat kasvaneet jo täyteen mittaansa ja ikä on ehtinyt tasoittaa myös luonnetta että mamma jaksaa hoitaa karitsansa.