Reseptejä

Lammaskaalilaatikko

 

Uusista kaaleista saa ihanaa kaalilaatikkoa. Tämä ei varsinaisesti ole pikaruokaa, mutta olen huomannut, että arkena voi valmistaa seuraavan ruoan jo edellisenä päivänä. Tässä tapauksessa laitoin uuniin valmistumaan jo edellisenä iltana.

 

 

Ainesosat

  • Yksi isohko kaali (tämä yksilö oli 1,5kg)
  • 1kg lampaan tai karitsan jauhelihaa
  • noin 0,5kg porkkanoita
  • (sipuli meillä ei nyt sattunut olemaan yhtään)
  • Hyvää lihalientä (itse käytän Reformin lihaliemijauhetta)
  • 4rkl siirappia
  • voita

Silppua kaali ja raasta porkkanat. Paista voissa erissä pannulla. Tässä kohtaa ei hirveästi kannata ujostella sen voin kanssa. Paista kaalia niin että menee kasaan ja saa hieman väriä pintaan. Kaada valmiit uuni vuokaan tai pataan.

Ruskista liha ja lisää kaalien ja porkkanoiden joukkoon. Lisää lihalientä niin että peittyy kunnolla. Päälle siirappia.

Hauduta uunissa, kannen alla, yön yli, 125-150C.

Konjakkilammas

  Luonani kävi asiakas, joka kertoi marinoineensa hirveä viskissä ja aikoi kokeilla jotain samaa nyt myös karitsalle. No niin kokeilin minäkin. Viskiä ei ollut mutta konjakkia kyllä. Lihana tällä kertaan lampaan ulkofilee, mutta tähän käy oikeastaan kaikki pannulla tai grillissä kypsennettävät (HUOM, grillissä on vahva optio, että marinadissa ollut alkoholi ottaa ns tulta alleen. Liekitystä…

Read More

Eräs karitsanlihakeitto

Ilmat viilenee ja päivät lyhenevät, jossain vaiheessa. Silloin alkaa tekemään mieli keittoa. Karitsan ja lampaan liha sopii mainiosti niin nopeasti valmistuviin kuin hitaasti haudutettaviin keittoihin ja muhennoksiin, valitse vain osa käytettävissä olevan ajan mukaan. Nopeat keitot valmistan jauhelihasta ja sitten pidempään hauduttelen yleensä lapaa tai luutonta niskaa. Tämä resepti taipuu molempiin. Tästä riittää meidän perheelle kahteen-kolmeen…

Read More

Pähkinäiset lammaspullat

Yleensä teen lammaspullat ihan kuten tavalliset lihapullatkin. Jotain välimerellistä olisi ihana kokeilla, mutta minun lisäkseni feta tai oliivit ei maistu kenellekkään. Siispä tässä jotain muuta. Pähkinä tuo uutta makumaailmaa lammaspulliin.   AINESOSAT 1kg lampaan jauhelihaa pari sipulia (ei ollut kuin kevät sipulia niin käytin ne) 2rkl tomaattipyrettä (unohtui kuvasta) 80g saksanpähkinöitä 2 munaa persiljaa (löytyi…

Read More