Lammastilan tarina

Pako perinnemaisemiin

Tiisanmäen lammastila sijaitsee noin 25km Savonlinnan keskustasta, korkealla mäellä upean Haukiveden rannalla. Tilaa pitää Jussi, Hanna ja perheen kolme lasta.

Nimensä tila on saanut mäeltä, jolla se sijaitsee, Tiisanmäki. Muinaisuskon mukaan nimi Tiisa on tarkoittanut eläintä tai paikkaa, joka on ollut metsänhaltija Tapion erityisessä suojeluksessa. Tiisanmäellä onkin pitkä historia. Se on ollut Jussin, sukutila aina 1800-luvun alusta saakka.

Ensimmäiset lampaat muuttivat tilalle 2013 ja tällä hetkellä uuhia on noin 100 ja isäpässejä 4. Vuonna 2017 tilamme siirtyi virallisesti luomutuotantoon. Meille tuotannossa erityisen tärkeää on lampaiden hyvinvointi, se on kaiken tekemisen perusta. Luomutuotanto takaa asiakkaillemme sen, että lampaamme kasvavat rauhallista ja lajinmukaista elämää syöden puhdasta ravintoa.

Tänä päivänä tila tuottaa maistuvaa ja puhdasta luomukasvattettua karitsan- ja lampaanlihaa, sekä TiisaWool – villalankoja.

lampaita tiisanmäella

D.O. -merkki takaa alkuperän

Tilallamme on myös D.O. Saimaa alueellinen D.O. Saimaa alkuperä- ja laatumerkki. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, sekä positiivisen vaikutuksen ympäristöön ja alueen elinvoimaisuuteen. Lue lisää merkistä dosaimaa.fi.

DO saimaa tilat

 

© 2021 Tiisanmäen Lammastila.
Design by Juha Jukarainen