TiisaWool – Suomenlampaan luomuvillalangat

Korkealaatuiset villalangat

TiisaWool™ on Tiisanmäen lammastilan oma tuotemerkki. TiisaWool tuotteita ovat suomenlampaan luomuvillasta kehrätyt langat, niistä valmistetut hartiahuivit ja viltit sekä suomenlampaan luomutaljat.

Lampaidemme hyvinvointi edellyttää, että ne keritään kaksi kertaa vuodessa. Kevään kerintä ajoitetaan niin, että lampaat saavat nauttia kesän lyhyellä villalla ja syksyllä kerintä on sen verran ajoissa, että talvipakkasille ehtii kasvaa riittävästi uutta villaa. Villa kehrätään Pirtin Kehräämöllä Hiirolassa.

Suomenlampaan luomuvilla on ominaisuuksiltaan oikea aarre.

Uusiutuva
luonnontuote

Suomenlampaan villa on 100% uusiutuva luonnontuote. Se kasvaa ympäri vuoden, ainoastaan veden, ilman, auringon ja ruohon avulla.

Likaa, vettä ja
hajua hylkivä

Langoissamme on edelleen tallella villan oma lanoliini, jonka ominaisuudet tekevät villasta luonnostaan likaa, vettä ja hajuja hylkivän.

Hengittävä
ja lämmin

Suomenlampaan luomuvilla imee kosteuden itseensä siirtäen sen pois iholta. Kosteus kulkeutuu villamateriaalin läpi haihtuen ilmaan. Tämä ominaisuus pitää sinut lämpimänä myös hikoilun jälkeen.

Luonnolliset
värit

TiisaWool -villatuotteiden värit ovat 100% luonnosta. Suomenlampaidemme värit ovat musta/tumman harmaa, ruskea ja valkoinen. Näitä luonnollisia värejä keskenään sekoittaen saadaan uniikkeja sävyjä lankoihimme.

Pehmeä
iholla

Suomenlammas on tunnettu pehmeästä ja kiiltävästä villastaan jota voi käyttää paljasta ihoa vasten. TiisaWool -langat ja villatuotteet valmistetaan 100% suomenlampaan luomuvillasta.

Biologisesti
hajoavaa

Villa maatuu luonnollisesti muutamassa vuodessa, toisin kuin synteettiset materiaalit.

lampaanvilla lankakera

Villalangat pientilalta Savonlinnasta

Lampaan luomuvillasta kehrätyt TiisaWool-langat tehdään Tiisanmäen lammastilalla Savonlinnassa. Tila sijaitsee noin 25km Savonlinnan keskustasta, korkealla mäellä upean Haukiveden rannalla. Tilaa pitää isäntä Jussi, emäntä Hanna ja perheen kolme lasta.

Tiisanmäellä on pitkä historia, tila on Jussin kotitila ja on kuulunut perheelle kirkonkirjojen mukaan jo 1800-luvun alusta. Tilan emäntä Hanna muutti rauhallisemman elämänrytmin perässä Savonlinnaan. Pariskunnan tiet kohtasivat, syntyi perhe ja ajatus Tiisanmäen lammastilasta sai alkunsa. Tutustu tilan tarinaan.

 

Osta suoraan tilalta tai verkkokaupastamme

Villalangat voit ostaa suoraan tilalta tai pian avattavasta verkkokaupastamme. Tiedustelut:

Hanna Niskanen
040 549 4547
hanna@tiisanmaenlammastila.fi

Tilamyymälä
Juvolantie 1504
57310 Savonlinna

Tilamyymälä avoinna sopimuksen mukaan. Soita Hannalle 040 549 4547

© 2021 Tiisanmäen Lammastila.
Design by Juha Jukarainen