Talja, kainuunharmas, harmaa, 75cm*105cm

125,00 

Kainuunharmaan upea iso harmaa pitkä villainen talja 75cm*105cm.

Kainuunharmas on suomalainen alkuperäisrotu. Tämä rotu pelastettiin sukupuutolta 80-luvulla. Kainuun harmas on suomenlampaan erillinen kanta. Kainuunharmaan väritys muuttuu iän myötä, se syntyy usein mustana, mutta muuttuu harmaaksi eläimen kasvaessa.

Kainuunharmaan talja on suomenlampaan tavoin on erityisen pehmeä johtuen villan laadusta, siinä villan suomut kääntyvät sisäänpäin. Villa ei siksi kutita paljastakaan ihoa.

Tiisanmäen lammastilan taljat muokataan Suomessa. Kotimainen talja sopii hyvin esimerkiksi lapselle alustaksi vaunuihin tai pulkkaan, istuin alustaksi sohvaan, autoon tai terassille. 
Taljojen koot vaihtelevat hieman, leveys mitattu taljan keskikohdalta. Taljat ovat luontaisesti hieman kapeampia ylhäältä ja leveämpiä alhaalta.
Taljojen pesuun suositellaan ensisijaisesti tuuletusta. Likaantuneen kohdan voi myös kostuttaa kevyesti ja puristella puhtaaksi. Puhtaalla lumella pesemistä kannattaa myös kokeilla. Suomenlampaan villa huopuu helposti, siksi hankaamista ei suositella.

Varastossa

© 2020 Tiisanmäen Lammastila.
Design by Juha Jukarainen