TiisaWool, Tumman ruskea (2018 kerintä), DK

10,50 

100g/vyyhti
Väri: Tumman ruskea (2018 kerintä)

Kotimaista ja täysin luonnollista TiisaWool suomenlampaan luomuvillalankaa Tiisamäen Lammastilalta.

Langan perustiedot:

  • 100% suomenlampaan luomuvilla Tiisanmäen lammastilalta
  • 180m per 100g vyyhti
  • DK tai 180 tex, 3-säikeinen
  • Puikkosuositus 3-4mm
  • 18s 10cm 4mm puikoilla

Pesuohjeet: Käsinpesu. Suomenlampaan luomuvilla on helposti huopuvaa, joten vältä hankausta ellei se ole haluttu lopputulema.

TiisaWoolin suomenlampaan luomuvillalangat kehrätään ja pestään Mikkelissä Pirtin Kehräämöllä. Valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Pirtin kehräämön langoissa ei myöskään ole käytetty koinsuoja-aineita.

TiisaWoolin suomenlampaan luomuvilla on luontaisesti pehmeää ja kiiltävää, villassa on tallella vielä sen oma luonnollinen lanoliini. Lanoliini pitää villan pehmeänä ja vettä- sekä likaahylkivänä.

TiisaWoolin suomenlampaan luomuvillalanka sopii siksi erinomaisesti käyttövaatteisiin kuten villapaitoihin, lapasiin, pipoihin ja huiveihin. Siitä saa myös neulottua tai kudottua upeita shaaleja ja torkkupeittoja.

TiisaWoolin lankojen sävyt tulevat suoraan luonnosta. Saman sävyiset villat lajitellaan kerinnän jälkeen yhteen ja langat kehrätään suoraan näistä sävyistä tai sekoittamalla niitä eri suhteissa keskenään. Vaihtelua sävyihin tuovat yksilöt ja vuodenajat, aurinkoisena kesänä joillain yksilöillä villa vaalenee enemmän kuin toisella jolloin kehrätystä langastakin tulee vaaleampaa. Jokainen kerintäerä on siksi uniikki ja sävyero eri kerintävuosien välillä vaihtelee. Värin viereen on laitettu tieto minkä vuoden kerinnästä on kyse. Suosittelemme, että varaat tarpeeksi lankaa kerralla isompaan työhön tai raidoita eri kerintävuosilta saatuja sävyjä keskenään. Lue lisää TiisaWool villalangoista.

Kehruuteknisistä syistä vyyhdeissä voi olla solmuja.

Varasto loppu

© 2021 Tiisanmäen Lammastila.
Design by Juha Jukarainen